online toborzás

online toborzás

Technológiai és marketingtámogatás HR-eseknek

oldschool megoldások helyett hatékony, perszonalizált toborzás

A jelöltszerzés költség és idő szempontjából is leghatékonyabb, hosszú távú módja, ha a szervezet saját, kiépített online hirdetési rendszerrel rendelkezik, amely egy jelentkezési felületből és a megfelelő hirdetési hálózatok konfigurációjából áll.

Közösségi média
Közösségi média
PPC hirdetések
PPC hirdetések
Karrierportál
Karrierportál

mindig a megfelelő csatornán

Rendszereink előnye, hogy rugalmasan, a brand értékeit kommunikálva, költséghatékonyan juttatjuk el a szervezet álláshirdetéseit a potenciális jelentkezőkhöz.

Egy kiszámíthatóan üzemelő online toborzási rendszerrel stabilan pótolhatók a jellemzően fizikai munkakörök jelöltjei, akik körében nagyarányú a lemorzsolódás. Az érdeklődési kör és médiafogyasztási szokások (pl. szakmai YouTube csatornák) alapján pedig hatékonyan érünk el olyan személyeket is, akik különleges szellemi munkakörök betöltésére alkalmasak.

Lehetőséget adunk a jelöltek online jelentkezéseinek precíz monitorozására, hogy pontos képet kapjunk arról, melyik csatornák működnek hatékonyabban a többinél. A saját karrierportál és az online hirdetési hálózatok közvetlen használatával gyorsabbá tehető a jelöltszerzés folyamata és jelentősen csökkenthető az erre költött keret.

Mindezt a hirdetésmegjelenések, a célzásbeállítások és a költségkeret feletti teljes kontroll teszi lehetővé.

mitől működik?

ÖNÁLLÓSODÁS AZ ÁLLÁSPORTÁLOKTÓL

Az állásportálokhoz képest teljes a rugalmasság a megjelenített tartalom mennyiségét és formutámát illetően, valamint a hirdetésünk mellett a látogató sosem találkozik a konkurenciával.

CÉLZÁS JELÖLTPROFIL ALAPJÁN

Az online hirdetési hálózatok lehetőségeivel élve határozzuk meg a leghatékonyabb hirdetési stratégiát, amivel minőségi jelentkezőket érhetünk el.

KONTROLL A KÖLTSÉGEK FELETT

Saját rendszerben havi csomagok helyett kattintásokban mérjük a költségeket, és a hirdetések megjelenítése akár napi szinten szabályozható.

AKTÍV ÉS PASSZÍV ÁLLÁSKERESŐK

A közösségi média hirdetési felületein és PPC hálózatokon minden személyt elérünk, akire online jelenléte alapján illenek a keresett jelöltek jellemzői.

EMPLOYER BRANDING

Egyedi hirdetéseinkkel pontosabban kommunikálhatjuk a márka értékeit, az érkezőoldalakon pedig bármilyen multimédiatartalommal mutathatunk meggyőző képet.

ADATVEZÉRELT MEGOLDÁS

Az eredményekből levonjuk a tapasztalatokat, és kampány közben is korrigáljuk a stratégiánkat. Erre egyeten állásportál sem ad lehetőséget.

ajánlataink

ONLINE TOBORZÁS – RENDSZERÉPÍTÉS

Állandóan üzemeltethető jelentkezési rendszer, amellyel tetszőleges számú különböző pozíció jelöltjeinek online toborzását biztosítjuk.

Egy karrierportál, közösségimédia-csatornák és PPC hirdetési hálózatok összhangja.

ONLINE TOBORZÁS – ESETI JELLEGGEL

Azonnali megoldás egy-egy pozíció hatékony hirdetésére.

Korszerű landing page, reszponzív jelentkezési felület és a keresett jelölt szokásaihoz és jellemzőihez igazított hirdetési stratégia.

KARRIERPORTÁL FEJLESZTÉS

2022-es elvárásoknak megfelelő, könnyen adminisztrálható karrierportál, azokkal az egyedi funkciókkal, amelyekre cégednek szüksége van.

ÉRDEKELNEK A RÉSZLETEK?

Szeretnél többet tudni online toborzás ajánlatainkról? Írj nekünk!

KONTAKT